Зміст
Під час вибору продуктів харчування необхідно звертати увагу на упаковку щодо наявності на ній повної інформації про продукт. Відсутність будь-яких обов’язкових даних свідчить про підробку та сумнівну якість. Вживати такі продукти небезпечно для здоров’я.
Упаковка має містити такі обов’язкові дані:
- Назва продукту.
- Назва та адреса виробника.
- Склад продукту. Потрібно звертати увагу
на перелік складових. Якщо у продукті є
штучні барвники й ароматизатори, то
такий продукт не варто споживати щодня.
Також на упаковці зазначають алергени
та захворювання, при яких людям
не можна споживати цей продукт.
- Харчова та енергетична цінність.
- Умови зберігання: за якої температури та
вологості повітря зберігати продукт.
- Термін зберігання. Зазначають кінцевий
термін реалізації або дату виготовлення
і термін зберігання продукту.
- Маса (об’єм) продукту. Маса нетто – вага
продукту без упаковки, маса брутто –
з упаковкою.
- Штрих-код. Дає можливість визначити
країну-виробника. Код України – 482.
|
|
Використані джерела
Основи здоров’я: підручник для 6 кл. закл. загальної середньої освіти / І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В. Страшко. – Київ: «Алатон», 2020. – С. 45.