http://food.multycourse.com.ua/ 0 0 ua 33a030211f53581c37026eb617bfa4b0

УВАГА!

Не обрана стать. Вам необхідно перейти до профілю, обрати стать та зберегти внесені зміни.

Перейти до профілю
Закрити вікно
 
При натискані на цю кнопку ви потрапите на головну сторінку сайта
 
Це кнопка активації глосарія
   
Ця кнопка дозволяє скопіювати курс для офлайн проходження
 

Фон

color1 color2 color3
Дозволяє замінити колір фону робочої зони

Текст

Вибір мови:

Інформація про курс

Для кого цей курс?

Обсяг онлайн-курсу

Авторський колектив

Загальний алгоритм роботи з онлайн-курсом

Що ви отримаєте у разі успішного проходження онлайн-курсу?

Як отримати сертифікату про підвищення кваліфікації за цим курсом?

Формати навчання за курсом

Зміст онлайн-курсу

Де знайти інструкцію для роботи з онлайн-курсом

 

Для кого цей курс?

Курс призначено для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

Онлайн-курс буде корисним для всіх бажаючих підвищити свій рівень компетентності з питань здорового харчування: учням, студентам, батькам

Обсяг онлайн-курсу

24 академічні години (0.8 кредитів)

Авторський колектив

Онлайн-курс розроблено авторським колективом громадської організації «Здоров’я через освіту» у складі: Тетяна Воронцова, Володимир Пономаренко, Ірина Лаврентьєва.

Загальний алгоритм роботи з онлайн-курсом

  1. Оберіть онлайн-курс на порталі превентивної освіти http://autta.org.ua/ або за прямим посиланням http://food.multycourse.com.ua/ua/
  2. Дослідіть зміст курсу без реєстрації (за бажанням)
  3. Для проходження курсу зареєструйтеся (отримаєте особистий кабінет) і дійте за алгоритмом
  • Оберіть розділ (модуль) і тему. Ознайомтеся зі змістом теми.
  • За бажанням перевірте, як ви засвоїли матеріал теми.
  • Пройдіть тести за модулями. Успішне проходження тесту (90% від максимального результату) маркується зеленим кольором індикатора.
  • У разі успішного проходження тестів за всіма модулями – зайдіть у свій кабінет («Профіль») і пройдіть підсумковий тест.
  • У разі успішного проходження підсумкового тесту завантажте довідку (у форматі ПДФ файлу).

 

Що ви отримуєте у разі успішного проходження онлайн-курсу?

У разі успішного проходження онлайн-курсу зареєстрований користувач(ка) автоматично отримає відповідну довідку про проходження навчання. Кожна довідка має унікальний номер і містить ПІБ, під якими користувач(ка) зареєструвався(лася). Ця довідка є обовязковим документом для отримання сертифікату про підвищення кваліфікації.

 

Як отримати сертифікату про підвищення кваліфікації за цим курсом?

Якщо бажаєте отримати за цим онлайн-курсом сертифікат про підвищення кваліфікації у повній відповідності до вимог Постанов Кабінету Міністрів України №800/1133 від 21 серпня і 27 грудня 2019 року, дійте за алгоритмом

  • Крок1. Пройдіть онлайн-курс. Завантажте зі свого профілю в онлайн-курсі відповідну довідку про успішне проходження навчання.
  • Крок 2. Зареєструйтесь в онлайн-системі адміністрування підвищення кваліфікації за посиланням http://appk.com.ua/
  • Крок 3. Оберіть у цій системі курс підвищення кваліфікації. У рамках системи сформуйте заявку, завантаживши довідку про проходження онлайн-курсу. Відправте засобами системи документи на перевірку адміністратору системи http://appk.com.ua
  • Крок 4. Після підтвердження адміністратором достовірності документів про проходження навчання, сплатіть онлайн вартість адміністративної послуги і миттєво отримаєте сертифікат у своєму профілі системи http://appk.com.ua

 

Примітка. Якщо ви раніше вже пройшли онлайн-курс «Основи здорового харчування», ми зарахуємо його при видачі відповідного сертифікату про підвищення кваліфікації у системі http://appk.com.ua. За вашим бажанням ви можете віднести його у щорічне підтвердження підвищення кваліфікації за поточний або 5 попередніх років.

Юридичні аспекти отримання сертифікату про підвищення кваліфікації:

  1. Юридичне оформлення послуг. Після вашої реєстрації система http://appk.com.ua автоматично генерує угоду, рахунок, акт виконаних робіт.
  2. Оплата. Здійснюється виключно за фактично надані услуги. Для миттєвого отримання сертифікату після підтвердження про достовірність довідки про навчання, рекомендується сплачувати вартість послуги онлайн.
  3. Особистий профіль. Після реєстрації у вашому профілі зберігаються всі матеріали: ваші замовлення, сертифікати, юридичні документи тощо. Для формування замовлення за іншими курсами заново реєструватися в системі непотрібно.
  4. Якщо не знаєте як діяти – перегляньте інструкцію користувача, яка доступна у верхньому меню основного екрану системи http://appk.com.ua

 

Формати навчання за курсом

Користувачі мають можливість обрати будь-який зручний для них формат навчання:

  • онлайн формат – за умови підключення до мережі Internet
  • автономний формат – це можливість завантаження курсу на персональний комп’ютер і навчання без підключення до мережі Інтернет. В цьому форматі функція підсумкового тестування недоступна.
  • друкований формат ‑ можливість роздрукувати будь-яку тему, модуль чи весь курс у книжковому форматі.

Зміст онлайн-курсу

Модуль 1. Базова інформація для вчителя про раціональне харчування

1.1. Харчування і здоров’я людини

1.2. Принципи збалансованого харчування

1.3. Харчова піраміда

1.4. Наслідки нераціонального харчування

1.5. Міфи і факти про харчування

 

Модуль 2. Поживні речовини і склад продуктів

2.1. Їжа, як джерело енергії (енергетична цінність продукті)

2.2. Основні поживні речовини (поживна цінність продуктів)

2.3. Потреби організму у воді (питний режим)

2.4. Вітаміни та їх джерела

2.5. Мінеральні речовини та їх значення для організму людини

 

Модуль 3. Фізіологічні основи харчування

3.1. Спрощена будова системи травлення

3.2. Процес травлення і обмін речовин

3.3. Харчування на різних етапах життя

3.4. Контроль маси тіла

3.5. Наслідки надлишкової маси тіла та ожиріння

3.6. Стратегії схуднення

3.7. Вегетаріанство і дієти

3.8. Хвороби, пов’язані з харчуванням

3.9. Харчування під час різних захворювань

 

Модуль 4. Безпека харчування

4.1. Гігієна харчування

4.2. Правила зберігання та обробки продуктів харчування

4.3. Харчування поза домом

4.4. Формування харчових звичок

4.5. Маркування харчових продуктів

4.6 Харчові добавки

4.7. Як діяти у разі харчового отруєння

 

Модуль 5. Харчування в рамках комплексної моделі «Безпечна і дружня до дитини школа»

5.1. Концептуальна рамка БДДШ

5.2. Чинники, що визначають здорове харчування у школі

5.3. Онлайн-інструмент для оцінки рівня безпеки і здоров’я у закладі освіти

 

Модуль 6. Навчання учнівства здоровому харчуванню

6.1. Шкільні предмети і курси

6.2. Методики навчання

6.3. Матеріали для навчання учнівства

 

 

Де знайти інструкцію для роботи з онлайн-курсом

Інструкцію можна завантажити і переглянути, клацнувши на плашку «Інструкція» в правому нижньому кутку головного екрану.