http://food.multycourse.com.ua/ 0 0 ua 75 19 ffc202fc5cb0f45cece57e618537327c 101

УВАГА!

Не обрана стать. Вам необхідно перейти до профілю, обрати стать та зберегти внесені зміни.

Перейти до профілю
Закрити вікно
 
При натискані на цю кнопку ви потрапите на головну сторінку сайта
 
Це кнопка активації глосарія
   
Ця кнопка дозволяє скопіювати курс для офлайн проходження
 

Фон

color1 color2 color3
Дозволяє замінити колір фону робочої зони

Текст

Вибір мови:

Модуль 4. Безпека харчування
Індикація модуля, в якому знаходиться користувач

4.7. Як діяти в разі харчового отруєння

 

Нудота, блювання, біль у животі, діарея, раптова слабкість, запаморочення, підвищення температури тіла, що з’являються через 1–4 години після вживання недоброякісного харчового продукту, можуть бути ознаками харчового отруєння.

Серед харчових отруєнь трапляються такі, що загрожують життю людини. Вони важко піддаються лікуванню. Наприклад, отруєння грибами може бути смертельно небезпечним. Тому якщо комусь стало зле після вживання їжі, потрібно викликати «швидку допомогу».

Доки їде «швидка», важливо промити хворому шлунок. Для цього треба дати йому випити 5–6 склянок кип’яченої води або блідо-рожевого розчину марганцівки та викликати блювання. Підсолена вода, несолодкий чай після промивання шлунка запобігають зневодненню організму.

Залежно від особливостей організму та властивостей їжі отрута може всмоктуватися у кров повільно, а ознаки отруєння проявлятимуться згодом. Тому профілактичних заходів мають ужити всі, хто куштував страву, що спричинила отруєння.

 

Використані джерела

  1. Основи здоров’я: підручник для 6 кл. закл. загальної середньої освіти / І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В. Страшко. – Київ: «Алатон», 2020. – С. 46.

Перевір себе

1) Оберіть правильну відповідь. Найбільш небезпечним може бути отруєння:

Закінчити тест
Скролінгована робоча зона розкриття змісту тем модуля. Містить тексти, зображення, аудіо та відео матеріал.