http://food.multycourse.com.ua/ 0 0 ua 75 19 1dea4402b7cff0770421683ff4bb470d 70

УВАГА!

Не обрана стать. Вам необхідно перейти до профілю, обрати стать та зберегти внесені зміни.

Перейти до профілю
Закрити вікно
 
При натискані на цю кнопку ви потрапите на головну сторінку сайта
 
Це кнопка активації глосарія
   
Ця кнопка дозволяє скопіювати курс для офлайн проходження
 

Фон

color1 color2 color3
Дозволяє замінити колір фону робочої зони

Текст

Вибір мови:

Модуль 4. Безпека харчування
Індикація модуля, в якому знаходиться користувач

4.5. Маркування харчових продуктів

 

Під час вибору продуктів харчування необхідно звертати увагу на упаковку щодо наявності на ній повної інформації про продукт. Відсутність будь-яких обов’язкових даних свідчить про підробку та сумнівну якість. Вживати такі продукти небезпечно для здоров’я.

Упаковка має містити такі обов’язкові дані:

  • Назва продукту.
  • Назва та адреса виробника.
  • Склад продукту. Потрібно звертати увагу
    на перелік складових. Якщо у продукті є
    штучні барвники й ароматизатори, то
    такий продукт не варто споживати щодня.
    Також на упаковці зазначають алергени
    та захворювання, при яких людям
    не можна споживати цей продукт.
  • Харчова та енергетична цінність.
  • Умови зберігання: за якої температури та
    вологості повітря зберігати продукт.
  • Термін зберігання. Зазначають кінцевий
    термін реалізації або дату виготовлення
    і термін зберігання продукту.
  • Маса (об’єм) продукту. Маса нетто – вага
    продукту без упаковки, маса брутто –
    з упаковкою.
  • Штрих-код. Дає можливість визначити
    країну-виробника. Код України – 482.

 

Використані джерела

Основи здоров’я: підручник для 6 кл. закл. загальної середньої освіти / І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В. Страшко. – Київ: «Алатон», 2020. – С. 45.

Перевір себе

1) Оберіть усі правильні відповіді. Упаковка продукту має містити такі обов’язкові дані:

Закінчити тест
Скролінгована робоча зона розкриття змісту тем модуля. Містить тексти, зображення, аудіо та відео матеріал.